МИ В СОЦМЕРЕЖАХ

НОВИНИ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Тваринництво — галузь, яка робить людей щасливими”

     Відповідно до сучасних вимог фахівець «Технік – технолог з виробництва і переробки продукції тваринництва» повинен володіти уміннями, прийомами і методами впровадження передових технологій, забезпечувати оптимальний режим роботи виробництва, постійно поглиблювати свої знання: бути готовим очолити господарство або його підрозділи, займатися удосконаленням технологічних процесів виробництва тваринницької продукції  та її переробки, працювати з обліково-звітною документацією; володіти кількома робітничими професіями і при потребі підтвердити свої вміння на ділі.

     Підготовку студентів спеціальності №204 "Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва"   забезпечує циклова комісія технологічних дисциплін до складу якої входить  6  висококваліфікованих викладачів.

     Підготовка майбутніх фахівців відбувається у нерозривній єдності виробничого і навчального процесів і втілюється в різних видах навчальних занять. Для цього облаштовано 9 лабораторій і 2 аудиторії. А також виїзд у господарства для проведення практик.

В лабораторії  „Годівля сільськогосподарських тварин” – студенти вивчають види кормів і основи раціональної нормованої годівлі сільськогосподарських  тварин і сільськогосподарської птиці.

   Кабінет „Розведення  та основ генетики і селекції сільськогосподарських тварин” передбачає вивчення студентами теоретичного і практичного матеріалу з походження і еволюції сільськогосподарських тварин, конституції, екстер’єру та інтер’єру  сільськогосподарських тварин, загальних принципів і методів поліпшення існуючих та виведення нових порід, організація племінної роботи в господарстві.

     Набуті  теоретичні знання з навчальної дисципліни «Технологія переробки продукції тваринництва  з основами виробничої санітарії» студенти мають можливість закріпити і засвоїти під час екскурсій на переробні підприємства такі як м’ясокомбінат „Крістіна”, ковбасний цех „Самара”,  ЧП «ДЖАЗ», молокозавод „Злагода” та його філії, а також в цехи переробки риби.  

     В лабораторії «Технологія виробництва продукції інших галузей тваринництва» студенти знайомляться з особливостями виробництва продукції кролівництва, птахівництва, бджільництва, рибництва.

     В умовах клініки студенти відпрацьовують взяття промірів у тварин визначення віку у корів та молодняку по рогах, оцінку вимені корів на придатність до машинного доїння, оцінку екстер’єру свиней , корів визначення живої ваги.

     Вивчають робітничу професію «Оператор штучного осіменіння»

     Виробничі екскурсії один із улюблених видів занять у студентів – тваринників.

     В цілому життя на відділенні проходить енергійно, цікаво, студенти приймають участь у конкурсах, виставках, відкритих заходах.

    Виставка «Студентська творчість»

    Тематичні виховні години

ПочатокПопередня12НаступнаКінець